Arkivgruppen

Svenskt Seriearkiv drivs av Seriefrämjandet. Arkivets administration sköts av Seriefrämjandets kansli i Malmö och den löpande verksamheten sköts av arkivgruppen med Thomas Storn i spetsen. Gruppen träffas på regelbunden basis, hanterar inkommet material och diskuterar aktuella arkivfrågor.

Thomas Storn

Utbildning/yrke: Arkivarie
Ort: Lund
Född: 1968
Thomas är Seriefrämjandets arkivarie och var med och startade Svenskt Seriearkiv. Han är expert på svensk seriehistoria, en erfaren föreläsare samt medförfattare till bland annat boken ”Svensk Seriehistoria” (2005). Thomas är också ledamot i Seriefrämjandets styrelse och Svenska Serieakademin.

Simon Bülow

Utbildning/yrke: Arkivarie
Ort: Malmö
Född: 1987
Simon har arbetat som arkivassistent inom Svenskt Seriearkiv sedan 2011. Han debuterade som serietecknare i Bamse 2002, har skrivit en längre artikel om Bo Michanek i Bamsebiblioteket vol. 23 (2008), och arbetar sedan flera år på en biografi över Bamses skapare Rune Andréasson.

Jesper Zimmerman

Utbildning/yrke: Arkivarie
Ort: Lund
Född: 1978
Jesper har tidigare främst studerat språkvetenskapliga ämnen och har ett särskilt intresse för språkhistoria och översättning. Han är nygammal i Seriefrämjandet men har tidigare varit engagerad i olika slags kulturverksamhet.

Claes Reimerthi

Utbildning/yrke: Litteraturvetare, författare
Ort: Ystad
Född: 1955
Claes är författare, redaktör, föreläsare och seriehistoriker. Han har haft diverse förtroendeposter inom Seriefrämjandet under årens lopp och är en flitig skribent i Bild & Bubbla. Han har skrivit alternativt medverkat i en handfull fackböcker om tecknade serier, bland annat monografier om Walt Kelly och Jack Jackson och boken ”Svensk Seriehistoria” (2005).

Hans Holm

Yrke/utbildning: Bibliotekarie
Ort: Lund
Född: 1974
Hans arbetade på Svenskt Seriearkiv i ett projekt från 2006 till 2008, och är idag aktiv i arkivgruppen. Han var recensionsansvarig för Seriefrämjandets tidskrift Bild & Bubbla mellan 2006 och 2011. Hans arbetar för närvarande för Seriefrämjandet med ett projekt om svenska flickserietidningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>